MÅNDAG.

imorgon blir det tyskland...hemma på fredag igen. happy new year!

hur som haver så kan intemin hjärna ta emot så mycket mera.. känns som omdet inte går att lagra mera info.


tänker på er!!

LÖRDAG.

jag har aldrig varit så orolig i hela mitt liv., så orolig att jag mådde illa. kändes som om det va någon som höll hårt om min strupe. visste inte vad jag skulle göra. jag bara skakade! förbannat! hursa man kunna släppa tagen... jag vet inte vad jag ska göra längre..känner inte igen mig själv längre!! hur ska jag ta mig upp...är liggandes.. måste komma upp på knä., sen vidare upp o kunna stå på egna ben!! det bara är så. jag måste ta alla medel som krävs!!

ONSDAG.

julafonen svepte förbi..likaså juldagen!
trodde dock aldrig att jag skulle kunna sova natten tillidag, men det gick bra..
somnade som et litet barn. vaknade av ted som ringde.. umgicks lite med honom. tvligt.men kvälen idag går i tv:ens tecken.. känns som det blir bäst så...

GOD FORTSÄTTNING ALLIHOPA!

JULAFTON!


då va det dags. julafton. har lite ont i magen.. känner inte alls för detta.. mer närvös än spännande pirr. känns som om folk förväntar sig mera än vad jag klarar av i år..oh det är lite jobbigt. men ska snart bli hämtad av lillebror..åke hem, poppa popcorn till mitt och pappas fina pepparkaks hus.. samt göra en matchande marsmellow snö gubbe till the house.! släkten kommer vid två tiden.. uuh! hur fan ska man orka detta!! jag har då ingen aning! jag önskar bara av hela mitt hjärta att jag kan gå o-sårad genom julen. det vore fint! men man vet ju inte..allt verkar ju bara gå emot mig... allt är emot mit o ted. varför kan han o jag inte bara få skiljas som vänner..? nej istället finns det kräk som bara vill ha sönder mig. mitt hjärta och ted´s hjärta. det är ju helt sjukt. helt sinnes.

ted, du kan lita på mig till 100% (max), det har du mitt ord på. oavsett vad som händer så kommer jag aldrig att svika dig, eller bryta ett löfte. god jul vännen!

till alla andra nära o kära önskar jag också en god jul och ett riktigt gott nytt år!!
hoppas att ni får en fin dag med god mat, trevliga sällskap, kanske ett paket..tyvärr kan vi inte göra så mycket åt att det inte är snö.. kasnke kommer den till mellandagarna.. jag önskar mig det iaf.
♥♥♥
♥♥

TISDAG.

FULLT ÖS MEDVETSLÖS. ÖNSKAR MATTIAS SLUTA JOBBA, NU NU NU!!
HÄR ÄR IAF VAD VI ÅSTAKOMMIT




jaaaa.. det va ju en del.. men mera blir det. jag som verkligen brukar älska julen känner inte alls inför detta.. som liten pirrade det i magen för att man skulle få paket., oh skulle man få det man verkligen önskat sig..? ja dte va ju frågan.. spännigen ökade., skulle tomten komma.. hmm.. ja inte visste man.. oh skulle det snöa natten till julafton? när man blev lite äldre (hmm. 21) så fanns den pirrande känslan kvar i magen, dock inte av samma anledning.. utan då istället för att man skulle få ge bort presenter.. oh det är ju mysigt.. men i år.. så har jag inget pirr alls.. det gör mig ledsen..känner enbart stress och panik. vill inte mera.. lust att bara stänga ute allt.. hyra film!! men nej nej., hit o dit ska man o far o fläkt! så trött. vill inte... har nog aldrig varit så ledsen och deprimerad i hela mitt liv!! fy fan!

nu är det inte många timmar kvar....

MÅNDAG.

48 TIMMAR KVA TILL JUL. PANIK. STRESS OCH SER INTE ALLS FRAM EMOT DET!!

men man gör väl så gott man kan.. julstök blir väl till det man vill göra det till..öh!

FREDAG.

idag har det hänt lite kul saker...
1, jag står och håller i mattias väska.., är sjukligt kissnödig..och jag ber honom.. snälla säg inget roligt.. då börjar gärna hans väska vibrera.. ooh!! jag lovar att ni trodde att det va precis samma sk som jg blev rädd att det va.. men nej då., så skoj skulle vi tydligen inte ha det.. det va en rakapparat.. jätte tråkigt!
2, på city gross hände också en otroligt rolig sak.. ett stort berg av blockchoklad ligger framför oss.. på skylten står "BLOCK LJUS, 14kr" hahahahahahahaha!!!! haha!! hur kul som helst.!!
3, jaa. lilla mattias la sin fot i maten!!
4, jag är ganska rolig..näe men det är kul där jag är liksom =)


TORSDAG.

det är nu bestämt, bokat och klart. vi firar nyår i tyskland. detblir härligt. firandet börjar på skavsta, jag, johan, jesper, mattias och blondie! flygert går en 30/12 klockan 06:50, härliga tider, suck! så så blir det med den saken.. kanske blir skoj. jag hoppas verkligen det. eeh...det som känns tungt rär att jag kommer träffa ted lite snabbt idag., sen kanske på söndag eller måndag nästa vecka, han ska nämligen till riga i helgen.. jag hoppas att han får skoj, men jag kommer sakna att inte bara kunna rta med honom. patetiskt. men va fan.. så är det. bättre att vara ärlg om det än att inte berätta alls.. eller..!? det tytcker iaf jag. eller.. gör jag de bara jobbigare för honom?? åh för det är ju inte meningen. kanske lika bra att hålla käften. jag et inte.. et vare ut ller n.. på tal om ut eler in, bak och fram... jag tyckte att mina mjukisar satt lite konstigt härom dagen.. ja det va ju inte så konstigt, jag ahde justt dom åt fl håll...
...oh på tal om fel hål, känns som om jga är på väg åt fel håll.. knasigt men sant! suck....

ONSDAG


jag stör mig på att början av toalettpappret inte alltid är så lätt att öppna...hmm. suck!


TISDAG.


APELSNJAKTEN..

idag är det tisdag och jag har jobbat ett par timmar.. och så nu är jag äntligen hemma, till middag idag serveras potatismos och stekt falukorv...jammy.
men det va så att igår så skickade jag sms till sjuklingen ted, skulle då skriva ordet "apelsin", men dte fanns inte med.. trodde ju inte att detta var sant.. men jo då, det fanns inte med. inte i min sony, inte heller i mattias nokia, mycket intressant! konstigt konstigt..
varför., ett vanligt ord, en vanlig frukt som apelsin borde ju verkligen finnas med. tycker iaf jag.
annars idag har det varit lugnt.. ska äta med mattias som sagt, och vad det blir vet ni ju redan..sen träffa ted.. kommer vara så länge till ja träffar honom nästa gång.. och det är ju lite tråkigt. kommer verkligen att sakna honom.. oasett om jag vill eller inte.. känns inte riktigt som om jag kan bestämma det. och båda vet ju att snart kommer vi förlora varandra.. det är ju tydligen bestämmt så. och vi har jui enats om att det är det bästa.., men för vems skull då? ja duu.. inte fan vet jag. men jag hoppas bara av hela mitt hjärta at det verkligen blir bra. för ted är, ja vad ska man säga. han är tryggheten själv...nä han är vid ens sid behöver man te vara rädd., inget kan skada dig, ingen kan göra dig illa... bara du o han!
så är det..
nu får jag inte blogga mera.. ska kolla påanna holt!
chip!

SÖNDAG.

3:E ADVENT.


ja idag är det tredje advent.. det tredje ljuset skall tändas. många familjer tänder ett ljus till för att räkna ner tiden till jul, men varför tänder vi egentligen ljus? ja det sägs ju att det va fastan, fasta i 6 söndagar. och man tände ljus. men inför jesu födelse, firandet av jesu födelse. men tiden fram till julafton kan räknas ner på många olika sätt, vi tänder ljus, många öppnar adventskalendrar, vissa går i kyrkan. finns många sätt att göra det på. en del firar nog inte ens jul av den orskaen till jesu födelse, utan för att det är mysigt., god mat, gåvor o ljus. en trevlig anledning att samla släkt och vänner. julen firas faktiskt av olika anledningar, inte just för jesus utan för många många hundra år sedan så firade tex nordborna jul i samband med midvinterblotet (är en gåva till gudarana som en inbjudan till måltid., man hedrar mat och dryck på bordet, lite av en offerdag). densvenska jultraditionen börjar 24:e december och avslutas 6:e januari då det är trettindagen. men då knips det ju imellan av lite annat smått och gott, julobord, annandagen, juldagen., nyår. ja hurra, nyår. och hur skall det firas i år då.. vi satsar åp tyskland..,om bara mina präktiga föräldrar kanske skulle kunna få arslet ur vagnen och vilja prata med mig..suck,
nyår nyår...ja det firar man ju helt enkelt för att det börjar ett nytt år.. ja i sverige firara man et på tolvslaget mellan 31 december och 1 januari...crapilicraaaap.,
igår fick jag mattias och ted emot mig.. dom undrade varför jag kunde allt kring julen och lucia osv, men man lärde ju sig det i skolan..eller..!?!? hmm.. trodde jag iaf..
funderar på att baka lite pepparkakor idag...men har ingen kavel.. hmm..undra om man kan det iaf..

jag önskade mig en kavel av mormor igår.. hoppas man kan få en i julklapp.. skulle vara toppen.
igår kväll tog våran serie poliserna slut..vafan ska vi nu titta på?.lite besviken på den. den bara tog slut. kändes som det saknades typ 3 avsnitt...intressant!






FREDAG KL: 15 OCH LITE TILL...


VA UPPE EN SNABBIS MED TED PÅ OKQ8 MACKEN TIDIGARE.. I GÖR DET SJÄLV MACKEN..
DÄR INNE FINNS DET PLATS FÖR FEM BILAR.. FEM BILAR VARS ÄGARE VA ENDAST MÄN! VARFÖR INNIHELVETE KAN INTE KVINNAN ÅKA OCH TVÄTTA BILEN..? DET ÄR JU HELT OTROLIGT.
DET GÖR MIG FÖRBANNAD!
OCH DETTA SAMHÄLLE SKA KALLA SIG JÄMSTÄLLT..TA ER I ARSLET!!

LÖRDAG.


lucia


lilla lucia föddes i italien i en riktigt rik familj för länge länge sen. hennes far dog när hon var liten, så hon uppfostrades av sin mor. lucia avlade ett kyskhetslöfte, men berättade inte detta för någon, hon och hennes mor va de enda vetande. när hon blev äldre lovades hon bort av sin mor, vilket var emot lucias önkan. lucia var starkt troende inför gud.
hon bad gud om hjälp, hon ville inte gifta sig,
då blev hennes mor obotligt sjuk., ingen kunde hjälpa henne, då bad lucia helgonet agata om hjälp. agata svarade, "varför ber du mig om hjälp när du kan bota henne själv..?" lucias tro var så stark att hon botade sin mor, när hennes bor blev frisk tog hon tillbaka bortlovandet. men mannen som hade lovats att få hennes hand blev besviken och skvallrade han för kejsaren, som inte tyckte om kristna. lucia blev genast arresterad och torterad, men förlorade aldrig sin tro på gud. hon dömdes till att bli glädjeflicka på en bordell. när hon skulle köras till bordellen, frös de fast i marken, för att få loss henns därifrån hällde man kokande olja på henne, men hon skadades inte, i desperation stack någon svärdet genom hennes hals, men hon dog inte då heller....
den unga jungfrun lucia levde martyrdöd. hon avbildas i den kristna konsten med ett svärd genom halsen, eller ett stort sår. hon kan även hålla i ett par ögon, legenden säger att hon slet ut sina egna ögon innan sin död, men gud gav henne ett par nya, mycket vackrare.  

anledningen till ljusen i henens hår, är för att skänka ljus i det mörka.. det sägs att den 13:1 december är den mörkaste dagen på året, vintersolståndet.






FREDAG



så förbannat vidrigt. man gör inte så..
"efter pausen får vi veta.." va i helvete.. vill ju veta nu...
NU..

..oh vinnaren är KEVIN!!!!

(läses med inlevelse)

...samma dag.

så va det, till lunch idag serverades FISK. jag frågade barnen vid mitt bord va dom hoppades på att det va för fisk? de hade lite olika önskemål..

-jag hoppas på sill...
-...gädda.
-jag vill ha fiskpinnar.
-..eh jag vet inte, men jag skulle vilja ha piraya!


TORSDAG.

OOOH SMARTA KIDS KOMMENTERAR.

idag hade jag ted's bil till jobbet..
när vi (jag+barnen) hade ute-tid så va dom borta vid "fortet" som ligger alldelles intill personal parkeringen...
ett barn stannade upp... pekade på ted's bil och sa, "cool"..de andra barnen gick också fram till bilen och sa vad dom tyckte om bilen...

"rymdbil" "ball" "batmanbil" "vacker" "som en leksak" "knasig" "vill känna" "filur som åker "
"roliga pilen" "sånn har jag i min tidning" "vill ha"

ett litet fnitter, och mummel beblandade sig med barnen..
ja det sades mycket intressanta saker..

...när vi sedan gick in så gick ett par barn in i lekrummet, även kallat dockrum, de klädde på sig lite olika outfits. det bildades en familj, en pappa, en mamma, ett barn, och en hund. de lekte och höll på, och som "pedagig" (så fint som det skall heta) satte jag mig och bara tittade, fanns där, iaktog.. rätt va det är säger pappan, "älsklig, vad ska vi ha till mat..,och när blir det klart. våra gäster kommer om 20min..!?", mamman svarar, "jag tänkte mig kött och 'mossamoij'.." va det är vet vi inte men säkerligen någe gott. pappan tittar då på mamman och säger, "bra, ordna med det du så sätter jag mig och vilar lite så länge, har haft en svår dag!" aaah intressant.. vad svarar mamma på detta nu då.. hon svarar heller inte.. .hon suckar och tar fram kastrullen.. samtidigt som deras barn nu börjar skrika.. pappan sitter kvar., mamma klappar barnet, och säger åt hunden att leka med sitt barn... mmm intressant. jag satt där och bara tittade.. tycker att det kändes lite hemskt.. snacka om att ha rollen.. snacka om att genus perspektivet är som det är. varför är det så..precis när jag satt där och tänkte så kom en liten kille inspringandes, som en varm vind.. han slängde på sig en klänning..snabbt gick det, alla andra stod som förstenade... den varma vinden slet även tag i en vagn.. sen sa han glatt. "hej, får jag vara med..!?". barnen kom ööverens om att han fick vara gästen som  skulle bli bjuden på kött och 'mossamoij'
smaklig målltid barn!



VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN FÅR VI VÄL SÄGA TILL FREDRIK DÅ..,HOPPAS ATT DU KOMMER ATT TRIVAS!

<3


samma dag...

....jaaa påhittigt, men har under dagens lopp kommit på en del saker jag ville dela med er alla.. bla..


...nämligen detta!! hemma hos mattias!
ja det är en snus!! en SNUS!
vad är grejen.. mattias håller på att måla om hemma...ja visst, han har lagt ut en "pappersduk" längs väggen.. som då är bredvid sängen.. inge fel med det. men man behöver väl inte spotta ut snuset där för de..? eller?
säg om jag har fel..så jag va fruktansvärt snabb med att ta fram kameran...och lika snabb va nästan han på att ta bort snusarna..men han missade en.. och den fångade jag...ah på bild!


ja och annars då.. jo jag har funderat lite på ett par saker.. bla årets julkalender, efterssom jag jobbar en del med barn just nu.. så berättar dom lite vad denna super crapiga kalender handlar om.., tomten sitter efter 10 avsnitt i fängelse. jaha? okey.., men är inte tomten en god figur i barnens ögon..?  trodde iaf jag.. den heter iaf    "skägget i brevlådan"   .,ja titeln är så.. intressant. nä men jag försökte ge det en chans.. men behövde inte ens se ett helt avsnitt för att fatta att detta verkligen i nte va ett programm mina barn(när jag har barn..) skulle få se.. aldrig! är det något fel på att börja sända lilla teskedsgumman igen..? eller trolltider..öh..troll...trolltyg i tomteskogen..!? ah minns att jag tyckte att dte va bra iaf.. det va ju riktigt bra kvalite.. det va ju bra. eller pelle svanslös.. varför inte låta astrids böcker göra succse..oj, nu låter det som astrid är en av mina bättre vänner..,menar ju givetvis astrid lindgren. pippi, emil, ronja.. mio min mio... kom igen. där har vi bra tv för barn. dagens tv är bara skit!! rent av förjävligt. konstigt ritat..fult.. dubbat och tråkigt!! suck.. det va bättre förr.. eller...??

...ja enligt reklamen på tv kanske det inte va det.., man fick ju röka inne, det fanns inte färgtv..osv.. men sen är det ju nämnvärt att det heller inte va lika komplicerat förut. inte i min mening iaf.. hur som helst.. fröken kaijser är trött.






ONSDAG.

idag är jag på en förskola i stigtomta. ví har varit ute i 2½ timma och lekt i skogen., och vad som finns där till. alla barnen hade efen matsäck med sig, sen satt vi i en ring och tränade på jul-låtar...mysigt. dom är jätte duktig..sen när vi kom in va det dags för lunch, det bjöds på Ratatouille...(observera att jag kunde stava till det...) jätte konstigt tyckte barnen.. det är ju en film! eeeh dah! smarta kids!
__________________________________
jag och mattias här även kommit fram till att jag skriver som en påse skit med tangentbord..missar bokstäver, och ibland lägger jag till lite som jag verkar tycka..eller snarare mina fingrar.. dom kanske är för feta..!? hmm..
crapilicrap är det iaf...
så vi beslutade att det va det som va charmen med min blogg, att den kan vara lite svår att tyda ibland..men läser man ofta så lär man sig.


[tisdag, kväll]

dags för kvällsmat. gott gotti gott gott.... öh.. kan meddela att det inte va speciellt gott. tror jag hade en kass kock i köket idag.. ingen aning om vem det kan ha varit ..inte speciellt trevlig iaf, och inte fan kunde denna kock laga mat..jag är mycket besviken.!!


TISDAG.

i helgen va det en liten konstnär som visade en av sina bättre sidor..

...ja om det nu är hans bästa sida vet jag inte..äåterstår och se...

eehh..

jaaa, hans bästa sida va det nog inte. men som tur är, så har denna söta lilla konstnär en underbar vän som gärna hjälpte till att fixa detta lilla sne målande..och gjorde det till någe bra..

som en god vän sa "det kommer inge ont utan att ha något gott i sig..." (/mattias www.thetias.blogg.se)

ja se själva...
 
design al'a jennie&ted.

ja jag tycker det blev bra iaf...

nu kan man snacka om att hon blev en skönhet. hoppas hon och ägaren gillar sitt nya utseende!!

ja nnars då.. jo tack. livet leker. känner mig lite klen och inte alls på humör. funderade på att skrapa ihop ett par slantar och ta mig ut och träna lite, simma och sola..men vet inte, har egentligen inte råd med sådant lyxeri.
kanske får nöja mig med någe billigare, typ powerwalk..
idag va det en unge på förskolan som frågade om jag hade barn..jag svarade att jag va lite väl ung, skulle bli lite ändre först svarade jag., då sa hon. det är lugnt, du blir snart gammal!!! men tack för den! haha.. barn kan ju vara lite söta!

-----;-@

MÅNDAG

herregud. jag kan ju inte mera än att hålla med vic (www.vissto.blogg.se) det är ju fullt normalt att kvinnan levde när skottet avlossades,,,mycket intressant head line!


[carolina sköts i ryggen, levde när skottet avlossades.]

SÖNDAG.

DALLEN, JA HAN FYLLDE 30 ÅR IGÅR. GRATTIS TILL DIG. OCH HOPPAS VERKLIGEN ATT DU TAR HAND OM DINA NYA DJUR, HAMMARBY FISKARNA!!

dagen började med att jag och mattias skulle ta oss ned på staden och köpa lite saker till kvällens "dallen-firande".
så ser ju inte så fruktansvärt laddad ut..men jag visste ju att vi bara skulle ner snabbt sen hem o ligga i soffan o glo på "graven"...sååå spännande.

när jag hade druckigt lite, kunde jag tydligen både kissa och ta kort samtidight... samtidigt som jag håller min hand helt mongo.öh!

sen sjöng vi "ja må han leva, ja må han leva, jaaaa må han leva uti hundrade år...."
(dallen i vitt...no shit)

vi va iallafall förbannat snygga och matchade varandra. svart och lila! verkligen super hett.
lilla lillebror körde oss ut till ryssbergen där festen skulle hållas.. jag skulle då hålla i dallens blivande hammarbyfiskar..bara det att vattnet gärna hoppade ut lite på min kjol.. blev lite blöt. rackarns!!

kvällen slutade med att både jennie och mattias gjorde bus. och blev lite sentimentala.. tur att vi tycker om varandra så myclket att vi förstår också! aaajha...hur som haver.. någon som verkligen gjorde ett bus inatt va ted. men det är ju en historia för sig själv.. återkommer med det!!

FREDAG.

"varför kan inte bara folk låta mig vara?!"
blir så ledsen och trött på människor som bara ska lägga sig., fråga hur det är.. säga varför då, hur löser vi detta, vad ska du göra åt saken. va fan. jag klarar mig va fan, om inte. ber jag om hjälp!


[torsdag]


TORSDAG.

TED FYLLER 22 ÅR IDAG. HURRA FÖR HONOM!

GRATTIS GRATTIS.

______________________________
_________________________
_________________
JAG HAR FÖRÖVRIGT BÖRJAT ETT NYTT JOBB..DAGIS. MYCKET MYSIGT MED MASSA SMÅ LIVLIGA BARN OMKRING SIG..DRÖMMER SIG BORT!

JAG OCH MATTIAS HAR FÅTT DINGE PÅ SVENSK KRIMINAL SHANGER. GÅR BRA.. SETT HÖÖK, VILKET VI ÄLSKAR. KOLLAT PÅ BECK O WALLANDER TIDIGARE, FÖRSÖKTE MED HASSEL, [DOCK DÅLIGT]!, EH SEN HAR VI SETT ASPIRANTERNA. NU KOLLAR VI PÅ GRABEN. FICK IDAG FAKTISKT HEM SERIEN POLISER. HURRA. HELGEN ÄR RÄDDAD!!

RSS 2.0